perjantai 15. lokakuuta 2010

Pasta ai funghi porcini eli herkkutattipastaa


Tein viime viikolla kohtalaisen määrän tuorepastataikinaa, josta osan jätin lasagnea varten jemmaan ja osan mankeloin ja leikkasin suoraan tagliatelleksi. Olin kaavaillut tekeväni herkkutattikastiketta taannoin Viinilehden viinivinkistä nappaamallani ohjeella. Alkuperäisessä ohjeessa tosin käytetään kanttarelleja. 

Stockmannilla olin juuri aiemmin havainnut myynnissä tuoreita herkkutatteja. Siispä Hulluja päiviä uhmaten hyökkäsin paikalle sienestämään. Valitettavasti tatteja ei enää ollutkaan myynnissä, joitain muita sieniä kyllä löytyi. Mutta tattia sen olla piti! Siispä kaivoin kaapista loput kuivatut herkkutatit, jotka olivat vielä edelliskesän Toscanan tuliaisista jäljellä.

kuivattuja herkkutatteja
1 dl oliiviöljyä
3 murskattua valkosipulinkynttä
sitruunan mehu
mustapippuria
lehtipersiljaa

Liota kuivattuja sieniä vähintään tunti vedessä. Kaada vesi pois ja huuhtele liotetut sienet. Leikkaa sienet tarvittaessa pienemmiksi. Wokkaa sienet nopeasti oliiviöljyssä. 

Sekoita erillisessä kulhossa oliiviöljy, valkosipuli ja sitruunan mehu. Rouhi joukkoon mustapippuria ja hienonna mukaan reilusti lehtipersiljaa.

Keitä pasta ja valuta se hyvin. Sekoita kuuman pastan joukkoon sienet ja mausteseos. Raasta lautaselle ruoan päälle vielä parmesanjuustoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...