torstai 21. lokakuuta 2010

Kai phat met muang himaphaan eli kanaa cashewpähkinöillä


Tänään tuntui olevan thairuoan paikka, vaikka tuosta aiemmassa postauksessa mainitusta kalakeitosta ei niin kauaa olekaan. Tosin tämä tällä kertaa valittu ruoka on hyvin kiinalaishenkinen thairuoka. Ohje on suoraan Löytöretki Thaimaan keittiöihin-kirjasta, joka joskus kirja-alesta tarttui mukaan. Suosittelen kyseistä kirjaa helppoja thaiohjeita etsiville. Tosin kirjan kalaruoat voivat olla vaikeita valmistaa Suomen oloissa. Vaan ainahan omituiset kalat voi korvata kotoisemmilla lajeilla.

Tässä ruoassa, kuten usein saman kirjan ohjeissa, paistellaan aluksi erilaisia aineksia vuorotellen samassa öljyssä ja otetaan ne sitten pois pannulta odottelemaan. Öljy nappaa mukavasti chilien ja pähkinöiden aromit ja sitä kautta ne sekoittuvat kanaan ja kasviksiin.

1-2 rkl kuivattua pitkää chiliä
1 rkl kalakastiketta
2 rkl osterikastiketta
3 rkl kanalientä
1/2 tl sokeria
4 rkl kasviöljyä
80 g cashewpähkinöitä
4-5 valkosipulin kynttä murskattuna
500 g kanan rintafilettä ohuina suikaleina
1/2 punaista paprikaa ohuina suikaleina
1 pieni sipuli lohkottuna
2 kevätsipulia leikattuna 1 cm pitkiksi paloiksi
jauhettua valkopippuria koristeluun

Leikkaa kuivatut chilit 1 cm leveiksi paloiksi ja poista siemenet. Sekoita kulhossa kalakastike, osterikastike, liemi ja sokeri.

Kuumenna öljy keskilämmöllä wokkipannussa ja paista cashewpähkinöitä 2-3 minuuttia tai kunnes ne ovat vaaleanruskeita. Poista pannulta ja kuivaa talouspaperin päällä.

Paista chilejä keskilämmöllä samassa öljyssä 1 minuutti. Tarkoitus on saada chilit vähän tummumaan, mutta ei palamaan mustiksi. Poista chilit pannulta esim. reikäkauhalla.

Kuumenna sama öljy uudelleen ja paista keskilämmöllä puolet valkosipuleista vaaleanruskeiksi. Lisää puolet kanasta ja paista korkealla lämmöllä 4-5- minuuttia kypsäksi asti. Poista pannulta ja toista jäljellä olevien valkosipulien sekä kanan kanssa. Laita kanat takaisin pannulle.

Lisää pannulle paprika, porkkana ja sipuli sekä kastikeseos ja paista 1-2 minuuttia. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita.

Lisää cashewpähkinät, chilit sekä kevätsipulit ja sekoita hyvin. Sirottele päälle jauhettu pippuri.

2 kommenttia:

  1. Oi nami nami, tätä on etsitty! Mulla on kyllä lähes sama resepti kalalle. Kaipasin tätä myös kanalle, koska sitä olen tainnut matkoillani syödä lähes ylivoimaisesti ja kotonakin pitäisi päästä nyt herkuttelemaan. :) Kiitos reseptin jakamisesta!

    VastaaPoista
  2. Hauska kuulla, että ohjeesta oli apua. Cashewpähkinöiden ystävänä pidän tätä kyllä yhtenä suosikkinani thaimaan ruokatarjonnasta.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...