sunnuntai 31. lokakuuta 2010

Kauraomenapaistos


Tämä ohje on napattu Pastanjauhantaa-blogista. Tein ohjeeseen vain minimaalisia muutoksia, kuten tuplasin muiden raaka-aineiden kuin omenan määrän ja lorautin sekaan kaikkiin omenaleivonnaisiini pakollisena kuuluvaa calvadosta. Alkuperäisessä ohjeessa kaveriksi suositeltiin vaniljajäätelöä. Itse en pidä vaniljajäätelöstä (joka aina jaksaa ihmisiä kummastuttaa), joten käytin Valion täyteläisen pehmeää vaniljakastiketta.

Tämä paistos oli kotona niin suuri hitti, että lopuista omenoista tehtäväksi suunnittelemani erilainen leivonnainen sai jäädä toiseen kertaan. Parempi puolisko tilasi mieluummin toisen kauraomenapaistoksen.

kauraomenapaistos
6-8 omenaa (ulkomaisia riittää vähempi määrä kuin kotimaisia)
1 rkl sitruunamehua
200 g margariinia
5 dl kaurahiutaleita
2 dl fariinisokeria
1 1/2 rkl calvadosta
2 tl kanelia
1/2 tl jauhettua inkivääriä
1/2 tl jauhettua neilikkaa

Kuori ja halkaise omenat sekä poista siemenkodat, voit myös käyttää omenaporaa. Voitele uunivuoka, leikkaa omenat lohkoiksi ja laita vuokaan. Kaada sitruunamehu omenoiden päälle.

Sulata margariini kattilassa ja sekoita mukaan kaurahiutaleet sekä mausteet. Levitä rasva-kauraseos omenoiden päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

2 kommenttia:

  1. Oli kyllä hyvää, vaikka alkomahoolin jätin pois. Teen vielä uudemman kerran tätä herkkua.

    VastaaPoista
  2. Kiva, kun maistui. Ei ole turhan monimutkainen herkku tämä. Toinen vastaava ohje on minulla täällä jossain myös jemmassa. Pitäisikin tehdä ihan vertailu näiden kahden välillä.

    VastaaPoista

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...