torstai 5. heinäkuuta 2012

Mansikka-valkosuklaa-basilikajäätelö

Tässä innokkeena oli ainakin takavuosina myynnissä ollut Fazerin valkosuklaa, jossa muistaakseni oli basilikaa ja mansikkaa. Ainakin basilikaa joka tapauksessa. Itse suklaa ei nyt erityinen suosikki ollut, mutta Viinimessuilla sitä tarjottiin muistaakseni chileläisen cabernet sauvignon-roseviinin kanssa, ja tämä yhdistelmä oli mainio. Tuo rose jo itsessään oli sen verran erikoisen kuuloinen, että enpäs sitä olisi muutoin tullut maistaneeksi. Mutta se onkin kokonaan eri tarina se.


Noh, joka tapauksessa tämä homma menee näin. Ohje on periaatteessa hyvin pitkälle sama kuin viime kesäinen perusmansikkajäätelön ohjeeni, paitsi nämä valkosuklaat ja basilikat. Valkosuklaan makeuden takia vähensin vähäsen sokerin määrää ohjeessa.

1 l mansikoita
100 g valkosuklaata
1/2 dl sokeria
1 1/3 dl täysmaitoa
3 keltuaista
2 rkl silputtua basilikaa
3 dl kuohukermaa

Survo mansikat. Laita kattilaan ja sekoita joukkoon sokeri, maito ja kevyesti vatkatut keltuaiset. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes seos paksuuntuu. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja sekoita jäätelömassan sekaan. Lisää lopuksi silputtu basilika ja anna seoksen jäähtyä hyvin.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita jäätelömassan sekaan. Valmista jäätelökoneen ohjeen mukaan jäätelöksi.

Lopputuloksena oli mainio jäätelö. Basilika ja valkosuklaa ovat erinomainen yhdistelmä. Basilikan kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkana, ettei se pääse jyräämään. Kannattaakin ehkä laittaa sitä varovasti ensin, sekoittaa, maistaa ja lisätä tarvittaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...