keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Raparperihillo

Uuden asuntomme varustukseen kuuluu kellarissa sijaitseva kylmäkomero. Sinnehän pitää jemmata kaikenlaista hilloa ja mehua. Tästä projekti alkoi. Ohje on suoraan Marttojen keskustelupalstalta. Tai siis miinus likööri. En halunnut mitään ylimääräisiä makuja mukaan, jotta voin sitten maustella miten lystään, kun hilloa käytän.


1 kg raparperia
1/2 kg hillosokeria
1 l vettä

Kuori ja pilko raparperit noin sentin pätkiksi. Laita raparperit ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää hillosokeri, sekoita ja keitä 20 minuuttia sekoitellen välillä. Jäähdytä puolisen tuntia ennen purkitusta. Laita puhtaaseen purkkiin ja säilytä viileässä.

Maistoin tätä lämpimänä ja se maistui raparperihillolta. Talven tullen tätä voipi sitten käyttää ties mihin. Hip hei!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...