tiistai 4. joulukuuta 2012

Italo-meksikolais-espanjalainen makkarakeitto

Menipäs tämä nyt hankalaksi sijoittaa. Ohjeen alkuperä on italialaisen hemmon kirjasta ja hän sanoo saaneensa ohjeeseen vaikutteita matkaltaan Meksikosta. Ja minä laitoin tuohon espanjalaista makkaraa.


Lähteenä on siis brittiäistyneen italialaisen Gino D'Acampon kirja Fantastico! Hän ei maininnut ohjeessaan makkarasta muuta kuin, että sianlihamakkaraa pitäisi oleman. Minä nappasin tuota chorizoa mukaan, kun siitä tykkään. Pekonilla korvasin pancettan, koska en ehtinyt Hakaniemen halliin lähteä ostoksille. Sieltä kun tätäkin herkkua saisi. Papujakin oli vähän erilaisia alkuperäisessä ohjeessa, mutta moisia palkokasveja ei meillä kaupassa ollut myynnissä. Näillä peruspavuilla mentiin sitten. Mikäs siinä, kun hyvää tuli.

5 rkl oliiviöljyä
3 hienonnettua valkosipulin kynttä
3 rkl rosmariinia riivittynä
200 g pekonia hienonnettuna
2 porkkanaa viipaleina
3 tl kuivattuja chilihiutaleita
200 g chorizoa viipaleiksi leikattuna
400 g tölkki papusekoitusta valutettuina
400 g tölkki vihreitä linssejä valutettuina
400 g tölkki kikherneitä valutettuina
5 dl kasvislientä
80 g pecorinolastuja
suolaa ja pippuria

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää valkosipuli, rosmariini, porkkana, pekoni, chili ja makkara. Paista kovalla lämmöllä n. 10 minuuttia, kunnes kaikki alkaa olla kullanruskeaa. Lisää liemi ja valutetut pavut. Kuumenna kiehuvaksi ja laske lämpöä. Keitä miedolla lämmöllä osittain kannella peitettynä välillä sekoitellen n. 30 minuuttia. Anna vielä vetäytyä 10 minuuttia. Tarjoa tuoreiden pecorinolastujen kanssa.

Italialaiseksi ruoaksi tässä nyt on vähän liikaa raaka-aineita. Eikä kyllä makukaan sinne päin viittaa, chorizo aika pitkälti tässä vie. Siitäkin huolimatta tämmöinen ruokaisa keitto sopii kylmään vuodenaikaan oikein mukavasti. Chili lisää vielä tätä sisäisen villapaidan efektiä keitossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...