lauantai 9. marraskuuta 2013

Nuoren anguksen chateaubriand

Töissä oli puhetta Siuntiossa Gårdskullan tilalla kasvavista angus-naudoista. Angushan on pihvikarjaa sieltä paremmasta päästä. Australiasta asti anguksen lihaa tänne Suomeenkin kuskataan. Lisäksi Australiassa on se Angus Young, jolla on ruma kitara ja polvihousut. Mutta hänpäs ei liitykään tähän mitenkään, paitsi ehkä tuon otsikon kautta.


Työkaveri ystävällisesti kävi tilalta hakemassa kimppatilauksemme, josta meille asti tuli yksi nuoren naudan sisäfile. Painoa tälle klimpille oli kertynyt vajaat 1,4 kiloa. File oli jo jonkin aikaa raakakypsynyt ennen noutoa, mutta viikko sitä piti vielä jääkaapissa pitää ennen käyttöä.


Eilen sitten tuli viikko täyteen. Avasin tyhjiöpakkauksen, putsasin fileen kalvoista ja leikkasin valmiiksi pihveiksi. Suurin osa meni pakastimeen, mutta chateaubriandista paistoin saman tien kaksi 250g pihviä. Erinomaista oli. Voin lämpimästi suositella. Todella hienoa, että tällaisen superpihvikarjan lihaa saa kotimaisenakin tuotantona. Kaveriksi punaviinikastiketta, uunissa pahdettuja kirsikkatomaatteja sekä rucolaa. Ei jäänyt nälkä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...