perjantai 14. helmikuuta 2014

Kanaramenkeitto

Näitä ramenkeittoja pukkaa nyt kaikista lehdistä. Tämä ohje on Viinilehden vuoden 2014 ensimmäisestä numerosta. Ohje oli varsinaisesti tofulla, mutta minä käytin kanaa. Tofu kun on vähän hankala raaka-aine. Tästä tuli oikein maukas keitto. Olkoonkin, että kaupat salaliiton omaisesti kieltäytyivät kaikki myymästä siitakesieniä. Herkkusienillä mentiin siis nyt. Buggrit, millennium hand and shrimp!


2 l kasvislientä
3-4 rkl misotahnaa
1 rkl kalakastiketta
300 g kanan rintafilettä suupaloiksi leikattuna
100 g munanuudeleita
50 g sokeriherneitä
50 g siitakesieniä
4 vartta kevätsipulia
2 kananmunaa

Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi, lisää misotahna sekä kalakastike, ja anna kiehua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Keitä kananmunia 7 minuuttia. Ruskista kanapalat pannulla öljyssä. Lisää kattilaan kanat, nuudelit, herneet ja sienet. Hauduta muutaman minuutin ajan. Koristele kevätsipulilla ja kananmunilla.

Ei kauheasti edes haitannut nuo väärät sienet, sillä keitto oli oikein maukasta näinkin. Ehkä pitää joskus kokeilla sillä tofullakin sitten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...