torstai 6. helmikuuta 2014

Meksikolaistyylinen kanakeitto

Tämän meksikolaisuudesta en nyt uskalla mennä sanomaan juuri mitään, kun en Meksikossa ole käynyt. Muutoinkin oikean meksikolaisen ruoan suhteen olen ihan ummikko. Lisäksi ohje taitaa olla peräisin Pirkka-lehdestä. No, onhan tässä nyt papuja ja piskuisen chiliäkin. Arkiruokana maistui kuitenkin. Ihan hivenen aikaavievä valmistettava oli tämä arkiruoaksi, mutta toisaalta tässä voi käyttää vaikkapa tähteeksi jääneitä kanankoipia.


n. 1 kg broilerin koipireisiä
3 tomaattia
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
1 rkl oliiviöljyä
2 tlk (n. 350 g/tlk) paseerattua tomaattia
1 1/2 tl suolaa
6 dl vettä
1 mieto punainen chili
2 tl limetin mehua
1 tlk kidneypapuja
1 tl juustokuminaa (eli jeeraa)
1/2 tl jauhettua korianteria
1 tl sambal oelekia
1 dl korianteria hienonnettuna

Ota kanat huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen kypsennystä. Halkaise tomaatit ja lohko sipulit. Litistä valkosipulin kynnet veitsen lappeella. Laita tomaatit, sipulit ja valkosipuli uunivuokaan ja kanat toiseen vuokaan. Voitele kasvikset öljyllä. Laita vuoat 175-asteiseen uuniin noin 50 minuutiksi.

Anna broilerien jäähtyä hetki. Hienonna uunista tulleet kasvikset sauvasekoittimella ja laita kattilaan paseeratun tomaatin ja veden kanssa. Lisää myös suola. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää sitten sekaan hienonnettu chili ja limetin mehu. Irrota kanan liha luista ja leikkaa suupaloiksi. Lisää kattilaan yhdessä papujen, mausteiden ja korianterin kanssa. Anna kiehua miedolla lämmöllä vielä muutama minuutti. Ja sitten syömään.

Käytin tomaattisoossina nyt kovin ajankohtaista (vai menikö se villitys jo) Muttia. Täällä blogissa Muttia on suositeltu ainaskin melkein alusta asti, joten julkkiskokkitweettailijan peesaamisesta ei voi mennä minua syyttämään. En ole tuohon Mutti-vajauksen aiheuttaneeseen reseptiin tutustunut. Vaan ehkä pitäisi, ainahan minä näihin villityksiin lähden mukaan, kunhan kaikki muut ovat jo siirtyneet seuraavaan.

Mutti-merkkinen paseerattu tomaatti on tuollaisissa omituisen kokoisissa pakkauksissa verrattuna Pirkan puolen kilon standardikokoon. Laitoin tomaattisoossia kaksi purkkia, jolloin sitä tuli alkuperäistä ohjetta enemmän, ja tämän kompensoin vähentämällä veden määrää. Lienee turha kertoa, että samalla tuli lisää makua. Suosittelen tekemään samoin, hyvää nimittäin on.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...