sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Vadelma-salmiakkibrownie

Tämä se on namia jos jokin. Ohjetta on meillä tehty (paremman puoliskon toimesta) usein, mutta ei nyt sitten kai tämän blogin elinaikana, kun en ole tänne tätä kirjannut. Ohje on Glorian Ruoka & Viini-lehden numerosta 3/2007.


Olen tästä tehnyt kerran omaa muunnelmaani, jossa ei ollut salmiakkia vaan maapähkinävoita. Siinä oli myös pekaanipähkinät korvattu maapähkinöillä. Sekin oli hyvää, mutta kyllä tämä alkuperäinen on parempi. Salmiakkia, omnomnom!

200 g tummaa suklaata
200 g voita
3 1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
2 dl pekaanipähkinöitä
2 dl kokonaisia vadelmia (tuore tai pakastettu)
1 rasia apteekin salmiakkia
pinnalle tomusokeria

Pilko suklaa ja voi ja sulata ne vesihauteessa. Nosta pois lämmöltä ja sekoita joukkoon sokerit ja munat. Siivilöi mukaan vehnäjauhot. Rouhi pähkinät karkeaksi ja lisää taikinaan. Lisää myös vadelmat ja salmiakki. Sekoita varovasti tasaiseksi.

Kaada tasaiseksi vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa noin 1/2 tuntia. Tarkista kypsyys tikulla. Valmista on, kun keskiosa on vielä tahmea, mutta ei enää juokseva. Kakku hyytyy jäähtyessään. Lopputuloksen pitäisi olla sisältä vähän kostea ja tahmainen. Anna jäähtyä, leikkaa annospaloiksi ja koristele tomusokerilla.

Tämä ei ole kovinkaan vaikea tehdä, kunhan vain on tarkkana kypsyyden kanssa. Kuivaksi ei kannata mennä paistamaan, sillä sitten on tylsää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...