torstai 2. huhtikuuta 2015

Savulohi-katkarapucocktail

Alkuruokaa oli tarpeen tehdä ja tarveaineina löytyi jo valmiiksi savulohta, mangoa ja avokadoa. Näistä ja kaupasta lisäksi haetuista aineksista syntyi nyt tämmöinen, ohjeen tarjosi Makuja.fi.


1/4 mango
1/2 pieni punasipuli
1/4 kurkku
1/2 avokado
200 g katkarapuja
75 g savulohta
1/2 tl vastapuristettua limemehua
1 tl hienonnettua korianteria
1/8 jäävuorisalaattia
1 tomaatti

Leikkaa mango, punasipuli, kurkku, tomaatti ja avokado pieniksi kuutioiksi. Kuori katkaravut. Säästä puolet koristeluun ja kuutioi toinen puoli. Kuutioi myös lohi ja leikkaa salaatti ohuiksi suikaleiksi.

Sekoita kuutioidut ja suikaloidut ainekset keskenään. Kaada päälle limen mehu ja lisää korianteri. Jaa salaatti cocktaillaseihin ja lisää kokonaiset katkaravut koristeeksi päälle.

Tämä oli oikein kivaa ruokaa, joskin annoskoko oli suurehko. Siksipä puolitinkin annostuksen. Alkuruoksi tämä määrä riittää hyvin neljälle. Ja mahtuu jopa niihin cocktaillaseihin. Käytin muuten peruskatkarapujen sijaan jättikatkaravun pyrstöjä. Ne ovat vähän  näyttävämpiä. Tavallisillakin varmasti pärjää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...