sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Nutella-juustokakku

Tämä kakku on kuulemma ollut somehitti kevään 2015 aikana. No, somesta minäkin tämän bongasin, joten lienee sitten totta. Ilmeisesti ohje on kotoisin Lunni leipoo -blogista. Tai sieltä minä ainakin sen nappasin. Lopputulosta maistaneena sanoisin, että kannattaa kyllä kokeilla. On erinomaisen maukas esitys.


Tässä leipurina toimi parempi puolisko, joka on meillä juustokakkuexpertti. Minä hoidin ostokset, joten ranskankerma vaihtui smetanaan. Ranskankermahan on vähän kuin light smetana ja kevyttuotteet sisältävät aina jotain hötöainetta, jolla rasvanpuute korjataan. Näin myös ranskankerma: hyi, en käytä. Taivuin kuitenkin tällä kertaa kirjaamaan smetanan vain vaihtoehdoksi.

pohja
175 g Dominokeksejä
80 g voita

täyte
130 g valkosuklaata
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 kananmunaa
150 g ranskankermaa (tai smetanaa)
100 g Nutellaa

Ranskankerman (tai smetanan), tuorejuuston ja munien on syytä olla huoneenlämpöisiä leivonnan alkaessa. Älä kuitenkaan hätäile, jos luit tämän vasta nyt uunin ollessa jo melkein lämmin. Kyllä siitä kakku syntyy viileilläkin aineksilla. Täydelliseen tulokseen pyrittäessä pikkuasioiden merkitys kuitenkin korostuu.

Sulata valkosuklaa esim. varovasti vesihauteessa ja anna sen jäähtyä. Valmista pohja. Sulata voi ja jauha keksit jollain sopivalla koneella hienoksi. Sekoita keksit ja sulatettu voi ja levitä tasaisesti leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 20-22 cm kokoisen, irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Notkista tuorejuusto kulhossa vatkaamalla sitä esim. lusikalla. Lisää munat yksi kerrallaan. Sekoita lopuksi joukkoon vielä valkosuklaa ja ranskankerma (tai se smetana). Kaada täyte pohjan päälle irtopohjavuokaan. Lämmitä Nutellaa hetki mikrossa. Tiputtele pinnalle reilun ruokalusikan kokoisia nokareita Nutellaa. (Tekijän huomio: 20 cm vuoka on niin pieni, ettei siihen oikein isolla lusikalla saa kuin pari nokaretta, ei siis onnistunut ihan ohjeen mukaisesti tämä homma)  Vedä veitsellä nokareiden halki pysty- ja vaakasuuntiin niin, että pinnalle muodostuu pyörteitä.

Paista kakkua 150-asteisessa uunissa n. 40-50 minuuttia. Valmiin kakun täyte näyttää reunoilta hyytyneeltä, mutta on kekeltä vielä hieman hyllyvää. Avaa uunin luukku niin, että kosteus poistuu. Käännä lämpö pois uunista, laita luukku kiinni ja anna kakun hyytyä jälkilämmöllä vielä noin tunnin ajan.

Anna kakun jäähtyä täysin ensin huoneenlämmössä ja siirrä se sitten jääkaappiin. Parhaimmillaan se on seuraavana päivänä.

Eihän tuosta kakusta ihan täysin ohjeen kuvan näköistä tullut. Epäilys tosin heräsi, että Lunnin blogin kuva on otettu ennen paistamista. Paistettava juustokakku kun yleensä kohoaa uunissa tasaisesti, mutta lässähtää jäähtyessään keskeltä niin, että reunoille jää korkeampi rengas. Näistä huolimatta tämä kakku oli todella hyvää. Lisäksi se on varsin riittoisaa, sillä noin tuhtia evästä ei kovin isoa palaa pysty kerralla syömään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...