maanantai 20. heinäkuuta 2015

Kesäinen risotto tuoreilla herneillä

Jotain kesäisen kivaa ruokaa teki mieli laittaa. Kun risoton perusainekset löytyivät jo kotoa, oli helppo lähteä tällaisella ohjeella liikkeelle. Katsoin apua Ruokalasta.


2 sipulia
2 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
3 dl risottoriisiä
2 dl kuivaa omenasiideriä
8-10 dl kasvislientä
suolaa ja pippuria

200 g herneitä
2 rkl voita
1 nippu ruohosipulia hienonnettuna
50 g parmesaania raastettuna

Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi kattilassa. Kuutioi liemen lämmetessä sipuli. Kuullota sipulisilppua hetki voi-öljyseoksessa pannulla. Lisää riisi ja kuullota muutaman minuutin ajan. Lisää siideri ja sekoita, kunnes siideri on imeytynyt. Lisää kiehuvaa lientä vähän kerrassaan risoton joukkoon. Odota, kunnes liemi on lähes haihtunut, ennen kuin lisäät uutta.

Avaa herneenpalot ja ota herneet talteen risoton kypsyessä. Paista herneet erillisellä pannulla nopeasti voissa. Kun riisi on juuri ja juuri kypsää, ota pannu pois tulelta. Lisää parmesaani ja sekoita hyvin. Sekoita risoton joukkoon herneet ja ruohosipuli. Tarjoa raastetun parmesaanin kanssa.

Alkupeäisessä ohjeessa oli kovin vähän parmesaania. Mielestäni risotto ei maistu mitään ilman kunnon määrää juustoa. 50 g tuntui toimivan hyvin. Vähän vielä lisää tarvitaan sitten annoksen päälle ripoteltavaksi.

Joka tapauksessa tässä oli taas oikein kiva arkiruoka. Varmaan onnistuu myös pakasteherneistä silloin, kun tuoreiden kausi ei ole käsillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...