tiistai 28. heinäkuuta 2015

Mansikka-kinuskiseepra

Tässä nyt tuore Kinuskikissan variaatio salmiakkiseeprakakusta, jota hetki sitten kokeilin itsekin. Innostuin tätä kokeilemaan, vaikka tuota salmiakkimallia vähän parjasinkin. Mansikan ja kinuskin yhdistelmä kuulosti toimivalta. Ja niin se olikin. Tämä maistui minulle paljon paremmin.


Alkuperäinen ohje oli tehty yheistyössä Valion kanssa ja siitä johtuen kaikissa mahdollisissa ainesosissa tarjottiin suoraan Valion tuotetta. No, käytin näitä samoja itsekin (paitsi voita), sillä pakkauskoot olivat täsmälleen oikein.

pohja
180 g digestive-keksejä
75 g voita

kinuskitäyte
3 dl kuohukermaa
2 1/2 dl fariinisokeria
8 liivatelehteä
500 g vaniljakastiketta
400 g valinjanmakuista rahkaa
4 rkl vettä

mansikkatäyte
5 liivatelehteä
500 g mansikoita

vuoan reunoille
tuoreita mansikoita


Vuoraa 24 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Vuoraa myös vuoan reunat leivinpaperin suikaleilla. Tähän tarkoitukseen lienee ihan erillinen reunakalvokin olemassa. En ole sellaisia nähnyt. Leivinpaperi kävi hyvin. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita voi ja keksimurut ja painele vuoan pohjalle. Leikkaa mansikoista siivuja ja asettele ne vuoan sisäreunaa vasten.

Sitten tehdään kinuskia. Kaada kerma ja fariinisokeri kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin minuutin ajan, jotta sokeri ehtii liueta kerman joukkoon. Jäähdytä vesihauteessa. Laita lopuksi jääkaappiin, jotta kinuski jäähtyy ja paksuuntuu.

Laita liivatteet kahteen erilliseen kippoon kylmään veteen likoamaan. Toiseen siis 5 lehteä ja toiseen 8 lehteä. Soseuta mansikat. Kuumenna noin 1 dl sosetta kiehuvaksi ja sekoita siihen 5 liivatelehteä. Yhdistä mansikkasoseen sekaan.

Sekoita vaniljakastike, rahka ja kinuskikastike vatkaimen avulla. Kuumenna 4 rkl vettä kiehuvaksi ja sulata siihen 8 liivatelehteä. Sekoita kinuskitäytteen joukkoon.

Sitten kaadetaan täytteet pohjan päälle. Kaada ensin vuoan keskelle kinuskitäytettä. Kaada sen jälkeen vähän mansikkatäytettä jälleen vuoan keskelle. Jatka vuorotellen keskelle kaatamista kunnes täytteet loppuvat. Lopussa voit kaataa pienempiä määriä kuin alussa, jotta saat tiheämmän raidoituksen keskelle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Irrota varovasti vuoasta ja poista paperit/muovi.


Jälleen keskikohtaan tasaisesti osuminen osoittautui hyvin haastavaksi. Kuvio ei siis ollut ollenkaan niin hieno kuin Kinuskikissan kuvissa. Maku sen sijaan oli oikein hyvin kohdallaan. Kyllä tähän hyvin kelpasi tuhlata kesän ensimmäiset kotimaiset mansikat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...