maanantai 21. syyskuuta 2015

Mustaherukkajuustokakku

Tämä ohje on alun perin Valion reseptiarkistosta ja siinä käytettiin mustaherukoiden sijaan puolukoita. Puolukkaversiotakin meillä on kokeiltu. Silloin huomasimme, että marjojen määrä ohjeessa oli vähän turhan pieni. Tällä ohjeella lopputulos maistuu enemmän marjoille itselleen, eikä pelkästään imelälle.


pohja
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

täyte
250 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl sitruunamehua
1 rkl perunajauhoa
2 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
2 valkuaista
2 dl sokeria
3 dl mustaherukoita

Sekoita pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen taikinan joukkoon. Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Painele taikina tasaisesti vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen sekoittamisen ajaksi.

Laita rahka, tuorejuusto, sitruunamehu, perunajauhot, vaniljasokeri, keltuaiset sekä puolet sokerista kulhoon. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää loppu sokeri vaahdon joukkoon vähän kerrassaan vatkauksen aikana.

Vatkaa rahka-tuorejuustoseos tasaiseksi. Yhdistä se, marjat sekä valkuaisvaahto varovasti sekoittaen. Kaada vuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa. Peitä leivinpaperilla 30 minuutin jälkeen. Paista vielä 20 minuuttia (yhteensä siis 50 minuuttia). Anna jäähtyä ja irroita vuoan reuna.

Lopputulos oli oikein kivan mustaherukkainen. Lisäksi rakenne on kivan pehmeä. Tämä tuntuu vähän kevyemmältä kuin sellainen oikein kunnon tuhti juustokakku. Keveys lienee kuitenkin osin harhaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...