tiistai 20. lokakuuta 2015

Sinappikana

Tämä ohje on Glorian Ruoka & Viini -lehden numerosta 7/2015. Bongasin ohjeen heti ensimmäisellä pikaisella selailulla, kun lehti oli postiluukusta kolahtanut. Sopivasti olin siinä juuri ruokaostoksille lähdössä, joten kirjasin listalle tarveaineet tähän ruokaan ja näin pääsin heti kokeilemaan ohjetta.


4 kpl broilerin rintaleikkeitä (tai koipia)
2 rkl voita
1 sitruuna
1 1/2 tl suolaa
1/2 tl rouhittua valkopippuria

kastike
2dl kuohukermaa
1 + 2rkl dijoninsinappia
1 tl sinapinsiemeniä

Paista rintaleikkeisiin kaunis väri pintaan voissa kuumalla pannulla. Pese sitruuna huolellisesti. Leikkaa sitruunasta neljä ohutta rengasta ja tunge ne leikkeiden nahan alle. Purista lopusta sitruunasta mehu leikkeiden päälle. Hiero leikkeiden pintaan suolaa ja valkopippuria. Sivele ruokalusikallinen sinappia leikkeiden pintaan.

Sekoita loppu sinappi kerman joukkoon. Kaada kastike vuokaan ja lisää rintaleikkeet. Ripottele vielä rintaleikkeiden päälle sinapinsiemeniä.

Paista 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia.

Tätä on nyt kokeiltu syödä riisin ja perunamuusin kanssa. Sopi molemmilla tavoilla, ehkä kuitenkin perunamuusi oli parempi kaveri. Sinappia voisi ehkä käyttää enemmänkin, sillä vähän vahvempi maku ei olisi ollut lainkaan pahitteeksi. Vaan ei tämä pöllömpi ollut näinkään. Teen toistekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...