keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Kookosmaitoon tehty porkkanalaatikko

Joulu meni jo, mutta tuleepa se taas vuoden päästä. Laitetaan siis tämä vuoden 2015 viimeisessä Glorian Ruoka & Viini -lehdessä ollut ohje talteen seuraavaa joulua varten.


Kookosmaitoon olen tehnyt bataatti-porkkanalaatikkoa ennenkin, mutta miksipä ei sitten kokeilisi pelkästä porkkanastakin. Onhan porkkanalaatikko niitä harvoja perinteisiä jouluruokia, joita meilläkin syödään.

1 l kookosmaitoa
1 1/2 dl puuroriisiä
2 kg porkkanoita
2 kananmunaa tai 2 rkl maissitärkkelystä
2 tl suolaa
1/2 tl valkopippuria

pinnalle
korppujauhoja tai kookoslastuja
voita tai kookosöljyä

Kuumenna kookosmaito kiehuvaksi kattilassa ja lisää riisi. Keitä noin 5 minuuttia. Laske lämpöä ja hauduta puuroksi välillä hämmennellen, noin 40 minuutin ajan.

Kuori ja pilko porkkanat ja keitä ne vedessä kypsiksi. Soseuta.

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Voitele uunivuoka. Laakea vuoka on hyvä, koska näin saat paljon maukasta paistopintaa. Sekoita jo vähän jäähtynyt puuro ja porkkanasose. Lisää joukkoon munat tai maissitärkkelys ja mausteet. Sekoita hyvin ja levitä tasaisesti vuokaan. Ripottele korppujauhot pinnalle ja veistele voista lastuja päälle. Paista uunissa noin 1 - 1 1/2 tuntia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Tällöin laatikon rakenteen pitäisi olla kiinteä.

Lopputulos oli oikein maukas. Kookos ei maistunut mitenkään liikaa. Lisäksi kookos ja porkkana maistuivat oikein hyvältä yhdessä. Kenties tätä voisi jouluksi laittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...