keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Tattaripuuroa yön yli uunissa

Tämä ohje löytyi vuoden ensimmäisestä (1/2016) Glorian Ruoka & Viini -lehdestä. Samassa yhteydessä oli ohjeet pariin muuhunkin puuroon samalla tekniikalla. Tätä päätin kokeilla ensiksi. Ideana on siis hauduttaa puuro uunissa illalla ja jättää se lopuksi yöksi uuniin tekeytymään jälkilämmössä.


Ensin on todettava, että lehdessä oli fiksusti kuva vain raaka-aineista, ei lopputuloksesta. Tämä on ymmärrettävää, sillä puuro harvoin esiintyy edukseen kuvassa. 

3 dl tattarihiutaleita 
1 dl kuivattuja viikunoita
1 dl kuivattuja taateleita
1 dl hasselpähkinöitä
1/2 dl mantelirouhetta
1 l mantelimaitoa
1/2 tl suolaa

Pilko hedelmät pienemmiksi ja rouhi pähkinät. Sekoita ainekset keskenään uunivuoassa. Paista 200-asteisessa uunissa tunnin ajan ja sammuta uuni. Jätä puuro hautumaan jälkilämmössä yön yli. Syö mantelimaidon kera. 

Ainekset kuulostivat hyviltä, mutta lopputulos oli pienoinen pettymys. Maku oli makeahko, mutta jotenkin tylsä. Gluteenitonta puuroa kaipaavan kannattaa tätä kokeilla, mutta meillä tämä ei päässyt jatkoon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...