torstai 26. toukokuuta 2016

Raparperijuustokakku

Tämmöinen ohje bongattiin Kodin Kuvalehden numerosta 10/2016. Parempi puolisko päätti sitä kokeilla.


Ohjetta noudatettiin tarkasti, paitsi että pohjaan tuli voita 10 g enemmän kuin alkuperäisessä. Tällä määrällä pohja pysyi hyvin kasassa, mutta ei kuitenkaan ollut liian kova.

pohja
300 g digestive-keksejä
85 g voita

täyte
1 (luomu)sitruunan kuori
2 rkl sitruunamehua
600 g maustamatonta tuorejuustoa
3 munaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

päälle
3-4 raparperinvartta
1/2 dl hunajaa

Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja voitele vuoan reunat. Sulata voi pohjaa varten. Hienonna keksit tasaiseksi muruksi. Sekoita voisula ja keksimurut hyvin. Kaada muruseos vuokaan ja levitä tasaiseksi. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Tee seuraavaksi täyte. Raasta sitruunan kuoren pintaa ohuesti (varo valkoista kitkerää osaa). Purista mehu. Vatkaa juusto, munat, sokerit ja mehu sekä raastettu sitruunan kuori tasaiseksi massaksi. Kaada seos pohjan päälle ja paista 175-asteisessa uunissa noin 50-60 minuuttia. Kakun keskusta saa jäädä hiukan hyllyväksi. Anna kakun jäähtyä ja siirrä kylmään vähintään neljäksi tunniksi.

Huuhdo ja paloittele raparperinvarret. Siirrä ne uunivuokaan ja valuta hunaja päälle. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia. Anna jäähtyä. Siirrä kakku vadille ja nosta päälle raparperinvarret.

Tästä oli vielä vinkkinä semmoista, että kakun voi tehdä jo pari päivää etukäteen valmiiksi. Meillä kakkua syötiin useampana päivänä ja hyvää oli ihan loppuun asti. Digestive-keksejä on olemassa myös gluteenittomina. Lisäksi vinkattiin, että raparperien sijaan voi käyttää tuoreita marjoja. Esimerkiksi mansikan kanssa tästä tulisi varmasti mainio kakku.

Minä tykkäsin kakusta kovasti, vaimoke itse arveli vähemmän sitruunan riittävän. Varo siis, jos et ole suuri sitruunan ystävä. Minusta happoa oli juuri sopivasti. Mansikkamelba olisi tähän käynyt hyvin kaveriksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...