perjantai 3. kesäkuuta 2016

Porkkana-maapähkinävoikeitto

Tuoreessa Glorian Ruoka & Viini -lehdessä (4/2016) oli tämmöinen ohje. Muutoinkin keitto-ohjeita oli tässä numerossa paljon. Pari muutakin on laitettu korvan taakse odottamaan kokeilua. Mutta tämä ohje pomppasi lehden sivuilta ensiksi silmille. Nyt en kikkaillut, vaan tein kaiken pilkulleen ohjeen mukaan.


5 kevätsipulia varsineen
3 valkosipulin kynttä
1 punainen chili
6 isoa porkkanaa
1 rkl öljyä
8 dl kasvislientä
1 dl maapähkinävoita
1 dl kookosmaitoa
1/2 tl suolaa
1/2 tl pippuria
2 rkl hienonnettua tuoretta minttua
2 rkl hienonnettua tuoretta korianteria
2 rkl hienonnettua tuoretta basilikaa
sriracha-kastiketta

Hienonna sipulit. Poista chilistä siemenet ja hienonna sekin. Raaputa porkkanat puhtaiksi ja leikkaa ne parin sentin pätkiksi. Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa pari minuuttia. Lisää liemi ja keitä noin 10 minuuttia, tai kunnes porkkanat ovat kypsiä. Lisää maapähkinävoi ja kookosmaito. Sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää hienonnetut yrtit. Valuta pinnalle maun mukaan tulista sriracha-kastiketta.

Keitto oli todella maukas. Sriracha-kastiketta tuli lorautettua oikein kunnolla, mistä johtuen keitto oli myös varsin tulista. Kun valmistuskaan ei ollut kovin työlästä, tehdään tätä meillä varmasti uudemmankin kerran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...